ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Γιγάντιες τρύπες καταπίνουν την γη ...



«Μαύρη τρύπα της Χιλής»: Μυστηριώδη μεγάλη κοιλότητα ερευνούν οι Αρχές 


Έρευνα διενεργούν οι Αρχές της Χιλής για μια μυστηριώδη κοιλότητα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων που εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε περιοχή με ορυχεία στο βόρειο τμήμα της χώρας.  

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εναέριες εικόνες της κοιλότητας σε τοποθεσία κοντά σε ορυχείο χαλκού της Καναδικής εταιρείας Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. 

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο 

«Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρων, μέχρι τον πυθμένα», ανέφερε ο Μοντενέγκρο 

«Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού» είπε ο ίδιος.  

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε ότι σφραγίστηκαν περιοχές της εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στη μυστηριώδη κοιλότητα.  

Η Lundin Mining, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμός εργαζόμενου ή μέλους της κοινότητας.  

«Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα, ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.  

Στην Lundin Mining ανήκει το 80% της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στην ιαπωνική Sumitomo Corporation 



Πηγή: Reuters 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------ 

'Ένα φαινόμενο που παίρνει τρομακτικές διαστάσεις καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα ανοίγονται γιγάντιες τρύπες-καταβόθρες σε διάφορα μέρη του πλανήτη.   

Από την Κίνα έως τη Σιβηρία  και από την  Σουηδία έως  στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν 10 από τις μεγαλύτερες και πιο τρομακτικές καταβόθρες οι οποίες καταπίνουν την γη και μερικές από αυτές αναπτύσσονται με ανησυχητικούς  ρυθμούς.   

 


Στη Ρωσία κοντά στα βουνά Earle βρίσκεται  η πόλη  Solok Humps όπου γίνεται  εξόρυξη Σιλικόνης - πυριτίου. Τον Νοέμβριο του 2014 μία καταβόθρα πλάτους 20 μέτρων άνοιξε σε μία κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη. Δέκα μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, οι κάτοικοι  αναστατωμένοι αλλά και οι ειδικοί  είδαν  την καταβόθρα να έχει επεκταθεί σε πάνω από 120 μέτρα πλάτος και 80 μέτρα βάθος έχοντας καταπιεί  20 εξοχικές κατοικίες και φαίνεται ότι δε θα σταματήσει εκεί καθώς  η καταβόθρα συνεχίζει να μεγαλώνει.   

 


Για το τεράστιο αυτό πρόβλημα όπως λένε οι ειδικοί, πιστεύουν ότι  προκαλείται  από τις καταβόθρες της Νεκράς Θάλασσας, και τις γειτονικές εξορυκτικές δραστηριότητες  του Ισραήλ στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα   οι άνθρωποι να έχουν παρατηρήσει μία αύξηση των καταβοθρών κατά μήκος της ακτής . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της στάθμης του νερού συν το γεγονός ότι η υπερβολική εξόρυξη πού κάνουν 



προκαλεί διάβρωση που οδηγεί σε χιλιάδες μικρές καταβόθρες, με την μεγαλύτερη έως εκείνη τη στιγμή που αναφερόμαστε  να  είχε  πλάτος 40 μέτρα και βάθος 25 μέτρα. Οι ειδικοί φοβούνται ότι αυτές οι καταβόθρες θα πέσουν κάποια στιγμή  η μία μέσα στην άλλη και θα δημιουργήσουν μία ενιαία τεράστια καταβόθρα της οποίας η έκταση θα είναι τρομακτικά μεγάλη. 



Μία από τις κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η

ICL Group 


Στα μοναδικά περιουσιακά  στοιχεία της Ισραηλινής εταιρείας είναι η Νεκρά θάλασσα. Στην επίσημη σελίδα της αναφέρει ότι η περιοχή αυτή έχει την υψηλότερη συγκέντρωση ορυκτών , κάνοντας την, την αποκλειστική πάροχο πολυθεϊικών αλάτων αλλά και ηγέτη στις  δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης καινοτομιών.   Η ICL Group δηλώνει  υπερήφανη για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της και για την στρατηγική που ακολουθούν οι δραστηριότητες της εταιρείας η οποία έχει ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. 



Τα έσοδά  της ICL Group   για το 2021 ανήλθαν συνολικά σε περίπου  7 δισεκατομμύρια δολάρια  

 


Δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται όλα  στον βωμό του κέρδους 

Πρέπει  να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Γης για λόγους κερδοσκοπίας με τόσο καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός πού δέχεται συνεχείς επιθέσεις στα έγκατα της, στα σπλάχνα της.  Φανταστείτε να σας αφαιρούν από το δικό σας σώμα τα συστατικά με τα οποία αποτελείστε. Τα μεταλλικά σας στοιχεία τα άλατα , το μαγνήσιο, το φώσφορο, το κάλιο, το ασβέστιο, τον χαλκό, το ιώδιο  και όλα όσα σας δομούν , πώς θα νοιώθατε; Το πιο πιθανό, άρρωστοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πλανήτη μας  ο οποίος νοσεί και μαζί του νοσούν όλα όσα ζουν και βιώνουν πάνω του. Μία αρχέγονη συνθήκη της Δημιουργίας διαταράσσεται ανησυχητικά,Άνθρωπος και περιβάλλον είναι ένα και το αυτό”  Όταν βιάζουν την γη μας, βιάζουν κι εμάς τους ίδιους.

Καλούμαστε οι άνθρωποι να διευθετήσουμε αυτή τη διατάραξη πριν να είναι αργά. Είναι καθήκον μας να αποδίδουμε τεράστιο σεβασμό στον ζωντανό αυτόν οργανισμό που μας φιλοξενεί επάνω του, που μας θρέφει με αφθονία που καλύπτει απολύτως όλες τις ανάγκες μας και που αφειδώς μας προσφέρει το κάλλος και την αισθητική του.  

Σεβόμενοι το περιβάλλον μας σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς. 

 (10) 10 Largest Holes Swallowing The Earth - YouTube


επιμέλεια σύνταξη : Αθανασία Πεκλάρη




Όλα είναι έτοιμα και περιμένουν εσένα.......άνθρωπε. 
 

Αν θες να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει  παγκόσμια το Πρότυπο που θα θαυμάζει ολόκληρος ο πλανήτης και που θα θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της δες  ΕΔΩ  


Πραγματικά γεγονότα με στοιχεία που δε τα χωράει το μυαλό σου ... ΔΕΣ ΤΑ ΕΔΩ!

Δες μοναδικά μυστικά να ξεκλειδώνονται μπροστά σου ... ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ



πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια